Kortlek för barn

En klassisk kortlek för barn med en liten twist. Vi har anpassat kortleken så att alla kort ska bli lättare att förstå för barn, samtidigt som ni kan spela kort

 

Recensioner

En klassisk kortlek för barn med en liten twist. Vi har anpassat kortleken så att alla kort ska bli lättare att förstå för barn, samtidigt som ni kan spela kortspelen ni älskar i familjen. Vi har även lagt med matematiska tecken, för att att ni ska kunna lägga till matteelement till era familjefavoriter, och skapa nya roliga mattelekar tillsammans. 

Som alltid, utmanar vi normerna för att ge barn chans att se våra härliga olikheter, och lika värde. Det är viktigt för alla barn att se mångfald i sin omgivning, vilket är anledningen till att vi tänkt inkludering utifrån etnicitet, funktionsvariationer och genusperspektivet. 

Hur skiljer sig kortleken från andra klassiska kortlekar?

  • För att underlätta för barn att förstå kortens värde, har vi bytt ut Ess och de klädda korten, mot 1, 11, 12 och 13. 
  • De klassiska jokrarna är utbytta mot de matematiska tecknen + - / X = 
  • Varje kort har olika motiv att räkna som är i samma färg som siffran, för att enkelt urskilja vad som ska räknas.
  • Drottningen har det högsta värdet i kortleken, det är dags att vi visar barn att även kvinnor kan ha den högsta positionen

Instruktioner & språk: Inga ord är skrivna på korten i likhet med de klassiska kortlekarna, så spelet passar för alla olika språk. På baksidan av kartongen står kort information om spelet på 4 olika språk (Svenska, Engelska, Tyska och Franska).

Paketet innehåller 55 kort varav 3 avser kort med matematiska tecken.

Mått på Spelkorten: 5,6 x 8,7 cm
Mått på Kartongen: 6 x 9 cm x 2

Spelet är CE märkt och uppfyller EU:s säkerhetskrav på produkter som riktar sig till barn. Materialet är även FSC märkt.


Illustratör: Sonata Sumbu

Varumärke: ELSA och SAM

Tillverkad i Belgien

Recensioner

Recensera produkt